Creatief lamineren

Creatief met lamineren

Je kunt natuurlijk je zakelijke documenten netjes lamineren zodat ze beschermt zijn tegen vocht en vuil. Maar wist je dat het ook erg leuk kan zijn om je lamineerapparaat op een creatieve manier te gebruiken? Zeker als je kinderen hebt!

Zelf sleutelhangers maken

Met een paar mooie knutselwerken en een lamineerapparaat kun je erg leuke, originele sleutelhangers maken. Print bijvoorbeeld de afbeelding van een dier twee keer uit, één van de twee keren in spiegelbeeld. Zo kun je een sleutelhanger die aan beide kanten te bekijken is maken.

Maak je eigen onderzetters

Heb je een leuke, gekke foto of mooi kunstwerk? Lamineer de afbeelding en gebruik het als onderzetter. Door er nog een stuk karton of hout eronder te bevestigen heb je een stevige onderzetter.

Creatieve onderzetters

Bron: Pinterest

Reisspelletjes lamineren

Lamineer een van je zelfgemaakte reisspellen. Zo kun je je spelletje overal mee naartoe nemen zonder dat het spel daar onder lijdt.

Spelletje

Bron: Pinterest

Inhoud van een zeeppompje

Heb je ook van die saaie doorzichtige zeeppompjes? Lamineer een grappige foto en rol ‘m op. Stop de foto in de opening van de zeeppomp, dan rolt de afbeelding vanzelf weer uit in het zeepflesje.

Zeeppompje met foto

Bron: Pinterest

Andere ideeën

De mogelijkheden om creatief te lamineren zijn oneindig. Denk ook eens aan boekleggers, kerstballen, een verjaardagsslinger en lamineer bladeren van bomen in de herfst. Of lamineer leuke tekeningen en plak ze om een wcrolletje, zo maak je gemakkelijk een pennenbakje.