A2 lamineren

Lamineren A2

Lamineren op A2-formaat wordt vaak gebruikt voor zakelijke doeleinden. A2 is vier keer een A4-formaat en heeft afmetingen van 420 bij 594 millimeter. Vaak wordt een A2-formaat gebruikt voor posters, presentaties, reclame-uitingen, displays of een mooie foto. Ook bouwtekeningen worden vaak op A2 geprint. Er wordt vaak gebruik gemaakt van A2, daarom is het handig om het geprinte werk netjes te houden. Dit doe je door het te lamineren. Lamineren is het aanbrengen van een plastic laagje op het gedrukte werk. Op deze manier hou je de kleuren scherp en het papier netjes en stevig.

Lamineerapparaat A2

Een lamineerapparaat, of laminator, helpt je om je geprinte werk netjes en stevig te houden in een plastic laagje. Er bestaan verschillende lamineerapparaten, ook voor verschillende formaten papier. Een lamineerapparaat A2 is speciaal gemaakt voor het lamineren van A2-papier. Sommige lamineerapparaten hebben de mogelijkheid om tot 2x 250 micron dikke lamineerhoezen te gebruiken. Dit is een groot voordeel. Dikkere lamineerhoezen buigen namelijk een stuk minder snel en daardoor gaat je werk langer mee dan met dunner materiaal. Een goed voorbeeld van een product dat vaak met een dikker formaat gelamineerd wordt is een menukaart.

Een lamineerapparaat A2 is vaak voorzien van:

  • Een maximale lamineerbreedte tussen de 470 en 490 millimeter
  • Een opwarmtijd tussen de 4 en 6 minuten
  • Een maximale lamineerdikte van 2 x 250 micron
  • Een aantal rollen, vaak tussen de 3 en 6 rollen

Het aantal Watt dat een apparaat gebruikt, de snelheid en de temperatuur verschillen per lamineerapparaat. Bekijk daarom altijd goed wat voor apparaat je kiest.

Lamineerhoezen A2

Voor het lamineren heb je lamineerhoezen nodig. Zonder deze hoezen kun je absoluut niet lamineren. Er zijn verschillende maten lamineerhoezen, zo ook lamineerhoezen A2. A2 lamineerhoezen bestaan in verschillende soorten:

  • Glans
  • Mat
  • Zelfklevend
  • Filex

Waar vind je A2 lamineerapparaten?

Er zijn verschillende locaties waar je lamineerapparaten kunt vinden. Albyco is hier een voorbeeld van. Albyco heeft vele jaren ervaring op het gebied van lamineren en ze hebben veel soorten lamineerapparaten in hun assortiment, waaronder lamineerapparaat A2. Bekijk hier direct de diverse lamineerapparaten uit het aanbod:

A2 Lamineerapparaten