Lamineren A3

Lamineren op A3-formaat wordt vaak gebruikt voor zakelijke doeleinden. A3-formaat is twee keer een A4-formaat en is de helft van A2-formaat. A3-formaat heeft afmetingen van 297 bij 420 millimeter. Vaak wordt een A3-formaat gebruikt voor reclame-uitingen, displays, posters, foto’s en presentaties. A3-formaat wordt vaak gebruikt. Het is daarom handig om het geprinte bestand netjes te houden. Dit doet u door het te lamineren. Lamineren is het aanbrengen van een plastic laagje op het gedrukte werk. Op deze manier houdt u de kleuren scherp en het papier netjes en stevig.

Lamineerapparaat A3

Een lamineerapparaat, of laminator, helpt om uw geprinte werk netjes en stevig te houden in een plastic laagje. Er bestaan verschillende lamineerapparaten, ook voor verschillende formaten papier. Een A3 lamineerapparaat is speciaal gemaakt voor het lamineren van A3-papier. Sommige lamineerapparaten hebben de mogelijkheid om tot 2x 250 micron dikke lamineerhoezen te gebruiken. Dikkere lamineerhoezen buigen minder snel en gaat uw werk langer mee dan met dunner materiaal. Hierdoor is dit een zeer handige tool. Een goed voorbeeld van een product dat met dikker formaat gelamineerd wordt is een menukaart.

Een lamineerapparaat A3 is vaak voorzien van:

  • Een maximale lamineerbreedte van 340 millimeter
  • Een opwarmtijd tussen de 4 en 6 minuten
  • Een maximale lamineerdikte van 2 x 250 micron
  • Een aantal rollen, vaak tussen de 3 en 6 rollen

Het aantal Watt dat een apparaat gebruikt, de snelheid en de temperatuur verschillen per lamineerapparaat. Bekijk daarom altijd goed wat voor apparaat u kiest.

Lamineerhoezen A3

Als u gaat lamineren heeft u lamineerhoezen nodig. Zonder deze hoezen kunt u niet lamineren. Er zijn verschillende maten lamineerhoezen, zo ook A3-lamineerhoezen. Lamineerhoezen A3 bestaan in verschillende soorten:

Waar haalt u A3 lamineerapparaten?

Verschillende bedrijven verkopen lamineerapparaten. Albyco is hier een voorbeeld van. Albyco heeft vele jaren ervaring op het gebied van lamineren en ze hebben veel soorten lamineerapparten in hun assortiment, waaronder A3 lamineerapparaten. Lamineerkoopjes.nl heeft een breed assortiment voor een lagere prijs.

Lamineerapparaten bij Albyco

Lamineerapparaten bij Lamineerkoopjes.nl

.