Papiervernietiger

De voor- en nadelen van een papiervernietiger

De papiervernietiger is een handig apparaat in de zakelijk omgeving. Het apparaat kan gebruikt worden om persoonlijke documenten of vertrouwelijke informatie onleesbaar te maken. De papierversnipperaar versnippert het papier, zodat de informatie veilig weggegooid kan worden. In deze blog bespreken we de voor- en nadelen van een papiervernietiger.

Het kiezen van een papiervernietiger

Werk jij met klanten? Dan heb je vast ook te maken met vertrouwelijke informatie. Een papierversnipperaar biedt u de oplossing voor het veilig weggooien van deze documenten. Maar hoe kies je de juiste papierversnipperaar of -shredder? Het kiezen van een geschikt apparaat is lastig en afhankelijk van meerdere factoren. Denk aan de hoeveelheid papier die je wilt versnipperen. Er zijn verschillende soorten machines voor groot of klein gebruik. Ook als je meer wilt vernietigen dan alleen papier. Er zijn machines die ook CD’s of creditcards onleesbaar maken. Er is altijd wel een vernietiger die bij u past. Dit geldt zowel voor thuis als op kantoor.

De voordelen van een papierversnipperaar

Een papiervernietiger is zeer nuttig om meerdere redenen.De machine heeft geen opstarttijd en is direct klaar voor gebruik. De vernietiger biedt daarnaast bescherming voor vertrouwelijke informatie. De documenten worden onleesbaar waardoor het veilig is om de versnipperde documenten weg te gooien. De hoeveelheid afval neemt minder ruimte in omdat het papier versnipperd is. In plaats van weggooien is het versnipperde papier ook te gebruiken bij het verzenden van breekbare producten.

Nadelen van een papiershredder

Het gebruik van een papiervernietiger brengt ook een aantal nadelen met zich mee. Het apparaat produceert veel lawaai. Het is aan te raden om de machine op een locatie te zetten waar niemand er last van heeft. Het apparaat vergt daarnaast veel aandacht. De papierversnipperaar onderhouden is zeer belangrijk en er moet na gebruik altijd gecontroleerd worden of er restafval is blijven hangen.

Hoewel de versnipperaar op elk moment te gebruiken is, heeft het apparaat ook een afkoelperiode na langdurig gebruik. Dit om oververhitting of kortsluiting te voorkomen. Bovendien kan er maar een kleine selectie vellen per keer worden vernietigd en is het niet handig om grote hoeveelheden papier te vernietigen. Dit is sterk afhankelijk van het soort papiervernietiger dat aangeschaft is.

 

De voor- en nadelen van de papiervernietiger zijn per apparaat verschillend. Zo zijn er goedkope apparaten voor klein gebruik en duurdere machines voor grootverbruik. Afhankelijk van de situatie is er altijd een papiervernietiger dat geschikt is.