Omgevallen koffie

Bescherm je belangrijke documenten tegen koffie

Stoot jij ook regelmatig je kopje koffie om? En gaat de inhoud dan over je belangrijke dossiers? Dan kun je de papieren waarschijnlijk wel weggooien. Zonde! En absoluut niet nodig. Want als je je belangrijke documenten had voorzien van een lamineerhoes dan had je de koffie er gemakkelijk vanaf kunnen vegen. Eigenlijk kan een kantoor gewoon niet zonder lamineerapparaat.

Lamineren van documenten

Natuurlijk bescherm je je gelamineerde documenten niet alleen tegen koffie maar ook tegen andere vloeistoffen, stof en licht. Met een grotere lamineermachine kun je zelfs reclameposters voorzien van een laag folie. Hiermee zijn ze beschermt tegen regen en tegen zonlicht. Ideaal voor winkels en restaurants die hun producten ook buiten willen aanprijzen. Zo’n grote machine maakt gebruik van PET-folie of PVC-folie. PET-folie is iets goedkoper maar kan minder goed tegen invloeden van de natuur dan de PVC variant. Voor het lamineren van documenten op bijvoorbeeld A4 formaat is een minder grote lamineermachine nodig. Ook de hoezen verschillen met de grote folies.

A4 lamineerhoezen

De meest voorkomende A4 formaat lamineerhoezen zijn glanzend of mat. Het voordeel van matte lamineerhoezen is dat ze te beschrijven zijn met potlood en ook uitgummen gaat net als op papier. Gelamineerde documenten kun je gebruiken als wegwijzers en meldingen die je op kantoor wilt ophangen. Ze zijn eenvoudig op te hangen en het document beschadigt niet als je het weer van de muur of deur verwijderd.

Snelle lamineerapparaten

Lamineren is in een handomdraai gedaan. Afhankelijk van het formaat van het document. Een A4’tje is binnen 60 seconden gelamineerd. Ideaal voor op kantoor! Of als u een menukaart wilt maken voor in uw restaurant.