Lamineren A4

Lamineren op A4-formaat wordt voor allerlei doeleinden gebruikt. A4-formaat heeft afmetingen van 210 bij 297 millimeter. A4-vellen worden vaak gebruikt voor geprinte documenten, rapporten, werkstukken en foto’s. Door het praktische formaat is A4 is zelfs het meest gebruikte papierformaat in Europa. Het is belangrijk om het geprinte werk netjes te houden, zeker wanneer het om belangrijke documenten gaat. Dit doe je door het document te lamineren. Lamineren, of plastificeren, is het aanbrengen van een plastic beschermlaagje op het gedrukte werk. Op deze manier houd je de kleuren scherp en het papier netjes en stevig.

Lamineerapparaat A4

Een lamineerapparaat, of laminator, helpt je om je geprinte werk netjes en stevig te houden in een plastic laagje. Er bestaan verschillende lamineerapparaten, ook voor verschillende formaten papier. Een A4 lamineerapparaat is speciaal gemaakt voor het lamineren van A4-papier. A4 lamineerapparaten zijn voornamelijk gemaakt voor thuis- en hobbygebruik. De meeste lamineermachines van deze afmeting hebben de mogelijkheid om tot 2x 75 micron dikke lamineerhoezen te gebruiken, maar professionelere apparaten kunnen ook tot 2 x 250 micron dikke lamineerhoezen lamineren. Dat is een groot voordeel. Dikkere lamineerhoezen buigen namelijk een stuk minder snel; daardoor gaat je werk langer mee dan met dunner materiaal. Een goed voorbeeld van een product dat veelal met dikker formaat gelamineerd wordt is een menukaart.

Een A4 lamineerapparaat is vaak voorzien van:

  • Een maximale lamineerbreedte tussen 240 en 245 millimeter
  • Een opwarmtijd rond de 5 minuten
  • Een maximale lamineerdikte van 2 x 75 micron of 2 x 250 micron
  • Een aantal rollen, vaak tussen de 2 en 4 rollen

Het aantal Watt dat een apparaat gebruikt, de snelheid en de temperatuur verschillen per lamineerapparaat. Bekijk daarom altijd goed wat voor apparaat je kiest. Meer lezen over het maken van de juiste keuze? Bekijk dan onze blog ‘Wat is de beste lamineermachine?‘.

Lamineerhoezen A4

Voor het lamineren heb je lamineerhoezen nodig. Zonder deze hoezen kun je niet lamineren. Er zijn verschillende maten lamineerhoezen. A4 lamineerhoezen zijn beschikbaar in verschillende soorten:

  • Glans
  • Mat
  • Zelfklevend

Waar vind je A4 lamineerapparaten?

Er zijn verschillende locaties waar je lamineerapparaten kunt vinden. Lamineerkoopjes.nl biedt diverse lamineerbenodigdheden aan voor een lagere prijs. Een andere aanbieder is Albyco. Albyco heeft vele jaren ervaring op het gebied van lamineren en heeft veel soorten lamineerapparaten in hun assortiment, waaronder A4 lamineerapparaten. Bekijk hieronder direct het aanbod van beide partijen:

Lamineerapparaten bij Albyco


Lamineerapparaten bij Lamineerkoopjes.nl