Lamineerhoezen

Lamineerhoezen kiezen

Heb je een lamineerapparaat gekocht of ben je van plan er een te kopen? Kijk dan goed welke soorten lamineerhoezen beschikbaar zijn voor dit apparaat. En hou er ook rekening mee wat voor soort documenten je wilt lamineren. Voor grote lamineerapparaten zijn lamineerrollen te koop. Er zijn verschillende soorten lamineerrollen, namelijk:

  • Enkelzijdige lamineerfilm
  • Plastificeerfilm
  • Micro Crystal Film
  • Koud lamineerfilm
  • Monteerfilm koud
  • Reinigingsmiddelen

Voor kleinere lamineerapparaten zijn lamineerhoezen beschikbaar. Met een lamineerhoes breng je een laag plastic aan over je document. Hiermee bescherm je het papier tegen vuil, water en licht. Lamineerhoezen worden ook wel sheetlamineren of pouchlamineren genoemd.

Glanzende lamineerhoes

Een glanzende lamineerhoes is een van de meest gebruikte lamineerhoezen. Er zijn verschillende dikten en afmetingen, van creditcardformaat tot A2 formaat.

Matte lamineerhoes

Het verschil tussen een matte lamineerhoes en een glanzende lamineerhoes is de afwerking in de lamineerlaag. De hoes met een matte afwerking beschermt tegen krassen en vingerafdrukken. Handig: matte hoezen zijn beschrijfbaar met een potlood en uit te gummen als op papier.

Filex lamineerhoes

Een Filex lamineerhoes is voorzien van een 4-gaats Multoperforatie. Zo kun je de vellen gebruiken als tabbladen in een ringbandmap.

Zelfklevende lamineerhoes

Wil je geen lamineermachine aanschaffen? Dan is de zelfklevende lamineerhoes wellicht iets voor jou. De vellen hebben een achterzijde met lijmlaag. Hierdoor plak de hoes op het document als een soort sticker.