• Lamineren op groot formaat

Grootformaat lamineren

Ben je op zoek naar een professionele lamineermachine voor grootformaat prints, posters en documenten? Dan biedt een grootformaat lamineerapparaat uitkomst.

Er zijn twee opties voor grootformaat lamineren:

  • Grootformaat warm lamineren
  • Grootformaat koud lamineren

Warm lamineren

Een van de voordelen van warm lamineren is dat er een groter contrast en meer kleurdiepte kan worden gerealiseerd door het PET-folie. Standaard PET-folie kan alleen worden gebruikt bij warm lamineren. Daarnaast is PET-folie goedkoper dan het PVC-folie dat moet worden gebruikt voor koud lamineren. Het aanbod folie voor warm lamineren is groot, zo kun je altijd het juiste lamineerfolie vinden voor het papier dat je gebruikt. De rollamineersystemen voor warm lamineren hebben een doorvoerbreedte van maar liefst 220 cm. Warm lamineren is geschikt voor binnengebruik. Ideaal voor beurspresentaties, onderwijs en demonstraties. Warm lamineren is minder geschikt voor buitengebruik omdat het PET-folie UV-licht door laat. Hier door kunnen de gedrukte of geprinte kleuren op het papier verbleken. Voor buitengebruik is koud lamineren met PVC-folie meer geschikt.

Bekijk hier een selectie van de beste grootformaat warme lamineermachines:

Koud lamineren

De beste oplossing voor het lamineren van posters en reclame voor buitengebruik is koud lamineren. Koud lamineren wordt gedaan met PVC-folie dat UV-licht tegenhoudt, daarom blijft de inkt en toner intact. Het PVC is niet volledig transparant maar dit is nauwelijks zichtbaar. Koude lamineermachines zijn vaak voordeliger dan warme lamineerapparaten en ook het PVC-folie is duurder dan het PET-folie. Koud lamineren kan snel tussendoor worden gedaan omdat de machine niet hoeft op te warmen.

Bekijk hier het aanbod van de grootformaat koude lamineermachines: