lamineermachines

Lamineerapparaat kopen: waar moet je op letten?

Met een lamineerapparaat kun je je documenten beschermen tegen vocht, vuil en slijtage. Door documenten te voorzien van een geplastificeerde laag, met behulp van een lamineerapparaat en een lamineerhoes , bescherm je het papier. Maar waar moet je op letten als je een lamineermachine gaat kopen?

Er zijn verschillende soorten lamineerapparaten in verschillende prijsklassen. Het verschil zit vaak in de snelheid waarmee het apparaat werkt en het formaat papier dat kan worden gelamineerd. Ook de opwarmtijd en de kwaliteit van het eindresultaat varieert per apparaat. Bedenk bij de aanschaf van een lamineermachine van tevoren hoe vaak en waarvoor je de machine gaat gebruiken. Gebruik je hem voor de hobby of om zo nu en dan enkele documenten te lamineren? Of ga je er op grote schaal gebruik van maken, samen met anderen? Wordt het apparaat vooral gebruikt om naamkaartjes te plastificeren? Of worden er regelmatig grote posters mee gelamineerd?

Professioneel lamineerapparaat

Overweeg je om een lamineerapparaat te kopen? Ga dan op zoek naar een professionele lamineermachine. Deze machines namelijk hoeven helemaal niet duur te zijn. Een goede lamineermachine die je thuis kunt gebruiken of voor een klein kantoor zijn al te koop voor zeer schappelijke prijzen.

Let bij het lamineren ook altijd op het type lamineerhoes dat je gebruikt. De uiteindelijke kwaliteit van je gelamineerde document is hier ook sterk van afhankelijk.

Er zijn diverse soorten en formaten lamineerhoezen verkrijgbaar:

Soorten lamineerhoezen

  • Lamineerhoes glanzend
  • Lamineerhoes mat
  • Lamineerhoes zelfklevend
  • Lamineerhoes Filex (met perforatie)
  • A3 lamineerhoes
  • A4 lamineerhoes
  • A5 lamineerhoes

Warme of koude lamineermachine?

Naast kleine lamineermachines zijn er ook grote lamineermachines voor bedrijven met bijvoorbeeld een eigen drukkerij. Bij deze grootformaat lamineerapparaten wordt onderscheid gemaakt in warm of koud lamineren. Voor warm lamineren moet PET-folie worden gebruikt en voor koud lamineren wordt PVC-folie gebruikt. PET-folie is goedkoper maar minder geschikt voor buiten gebruik omdat het UV-licht door laat. Koud lamineren heeft daarnaast het voordeel dat het snel tussendoor gedaan kan worden omdat de lamineermachine niet op hoeft te warmen. Een warme lamineermachine zorgt ervoor dat de lamineerhoes om je document heen wordt ‘gesmolten’.  Koud lamineren werkt met lijmbelletjes die op elkaar worden geperst zodat de zijden van de lamineerhoes aan plakken.

Waar kun je lamineerapparaten kopen?

Diverse partijen bieden lamineerapparaten aan. Voor betaalbare lamineerapparaten voor thuisgebruik of gebruik op kleine kantoren raden we Lamineerkoopjes.nl aan. Daar vind je kwalitatieve apparaten voor gunstige prijzen. Voor grootschaliger gebruik en zeer professionele lamineermachines kun je terecht bij Albyco.

Bekijk hieronder het aanbod van beide partijen:

Lamineerapparaten bij Albyco


Lamineerapparaten bij Lamineerkoopjes.nl