Papierversnipperaar

Papierversnipperaar kopen: waar moet je op letten?

Ben je van plan een papierversnipperaar te kopen, voor thuis of op kantoor? Lees dan deze blog en ontdek de verschillende apparaten, mogelijkheden en kosten. Papierversnipperaars zijn er al vanaf enkele tientjes tot duizenden euro’s en in alle soorten en maten. Een papiervernietiger kan worden gebruikt om persoonlijke documenten zoals bankafschriften te vernietigen. Zo kun je veilig je vertrouwelijke informatie versnipperen.

Wat wil je versnipperen?

Bij het aanschaffen van een papierversnipperaar moet je je altijd afvragen wat je wil versnipperen. Standaard kunnen de apparaten uiteraard papier versnipperen. Maar veel van de krachtigere machines kunnen ook nietjes, papierclips, cd’s, usb-sticks en creditcards vernietigen. En dat is erg handig! Je hoeft dan bijvoorbeeld geen nietjes uit boekjes te verwijderen.

Hoe fijn wil je je documenten versnipperen?

Eenvoudige papierversnipperaars vernietigen de documenten door er stroken van te snijden. Dit varieert van 18 stroken per A4 tot 38 stroken met A4. Geavanceerde apparaten maken er fijne snippers van. Dit varieert van 320 snippers per A4 tot 6.000 snippers per A4.

Hoe vaak ga je de papierversnipperaar gebruiken?

Komt je papierversnipperaar op kantoor of thuis te staan? Staat ‘ie straks op kantoor, dan wordt de machine waarschijnlijk vaker gebruikt. Sommige papierversnipperaars hebben een automatische papierinvoer, daardoor kun je een stuk sneller documenten vernietigen.

Welke accessoires heb je nodig?

De papiervernietiger wordt standaard geleverd met een opvangbak voor de snippers. Om lang plezier te hebben van de machine raden we aan speciale smeerolie voor de messen te kopen. Het is ook mogelijk olievellen te gebruiken. Door zo’n vel te vernietigen worden de messen gesmeerd.

Hoeveel geluid mag de papievernietiger maken?

Hou er rekening mee dat de papiervernietiger geluid maakt. Het is niet aan te raden de machine naast een telefoontoestel te plaatsen. De motor in de papiervernietiger die de messen aandrijven kunnen nogal herrie maken. Maar de behuizing van de machine houdt een hoop tegen. Je kunt de machine uitzoeken op basis van het aantal decibel aan geluid dat ‘ie produceert.