Papier en lamineerhoes

Mijn document zit scheef in de lamineerhoes

Het plaatsen van je papieren document in de lamineerhoes kan een lastig en tijdrovend karwei zijn. Omdat de vellen soms statisch geladen worden kan het moeilijk zijn om het document recht in de lamineerhoes te plaatsen zodat het mooi kan worden gelamineerd. Hoe komt dat? En belangrijker: hoe los ik dat op? We leggen het je uit in dit artikel.

Statische lading

Tijdens het printen van je document kan het papier statisch geladen worden. Ook de lamineerhoezen kunnen tijdens de productie statische geladen worden. Dit heeft als gevolg dat de print en de hoes tot elkaar worden aangetrokken. En dat maakt het lastig om je document netjes in de hoes te positioneren.

Speciale lamineerhoezen

Gelukkig zijn er lamineerhoezen die een speciale finishing ondergaan. Hierdoor wordt de statische lading van het kunststof materiaal verwijderd. Dat maakt het gemakkelijker je geprinte document snel en nauwkeurig in de lamineerhoes te plaatsen.

Lamineerrollen en -hoezen

Er zijn veel verschillende soorten lamineerhoezen. Kijk altijd goed welke lamineerhoes geschikt is voor jouw lamineerapparaat. Daarnaast is het belangrijk rekening te houden met het soort document wat je wilt lamineren. Heb je een grote professionele lamineermachine? Dan zijn lamineerrollen vaak beter geschikt. Ook is er keuze uit mat, glanzend en met of zonder perforatie.