Document lamineren

Waarom hecht mijn lamineerhoes slecht of helemaal niet aan het document?

Wanneer je lamineerhoes niet goed of helemaal niet hecht aan het document, wordt het eindresultaat waarschijnlijk niet wat je ervan had verwacht. Zonde! Het slecht hechten van de lamineerhoes kan meerdere oorzaken hebben. Het kan namelijk liggen aan de temperatuur van de lamineermachine en aan de inkt op het document. Hoe je dat kunt oplossen? Lees deze blog. Waarom je je documenten zou moeten lamineren lees je in onze blog Bescherm je belangrijke documenten tegen koffie.

Te lage temperatuur

Wanneer je op een te lage temperatuur wilt lamineren dan kan het gebeuren dat de lamineerhoes niet goed, of helemaal niet hecht aan je document. De oplossing is eenvoudig. Zet de temperatuur van je lamineerapparaat iets hoger of zet de snelheid lager. Zo wordt je document en de lamineerhoes warmer waardoor de lijm beter smelt en zich goed hecht aan je document.

Inkt of toner op je document

Wanneer er inkt of toner op je document aanwezig is wordt lamineren soms lastiger. De inkt bevat soms namelijk olie, paraffine of vet. Dat maakt verlijmen moeilijker. Een temperatuurverhoging of snelheidsverlaging is vaak de oplossing. Bij een rollamineersysteem kan de roldruk worden aangepast. Een hogere roldruk kan namelijk helpen. Een andere lamineerrol kan ook de oplossing zijn.

 

Wil je weten hoe je een lamineermachine het best kunt gebruiken om een zo goed mogelijk eindresultaat te bereiken? Lees dan onze blog Hoe gebruik je een lamineermachine.