Lamineermachine

Wat is de beste lamineermachine?

Je bent op zoek naar de beste lamineermachine, een die voldoet aan al jouw wensen. Maar die wensen zijn natuurlijk heel erg persoonlijk. Wil je de machine gebruiken op een kantoor samen met twintig andere mensen of gebruik jij de lamineermachine alleen? En hoe vaak moeten er documenten worden gelamineerd? Zijn het papieren van A4 formaat of wil je ook grotere documenten kunnen lamineren? En welke lamineerhoezen ga je gebruiken? In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten bij de aanschaf van een lamineermachine.

Waar moet je op letten?

Het zijn allemaal vragen die je jezelf kunt stellen als je op zoek gaat naar de lamineermachine die het best bij jou past. De meest gangbare machines zijn A3 en A4 formaat. Met een A3 formaat lamineermachine kun je trouwens ook kleinere documenten lamineren.

Lamineerapparaten worden in allerlei prijsklassen aangeboden. Maar waar zit het verschil dan in tussen dure en goedkope apparaten? Dat kan te maken hebben met het volgende:

  • Het aantal transportrollen van de lamineermachine. Hoe meer rollen de machine bevat, hoe beter het gelamineerde eindresultaat.
  • Opwarmtijd. De betere machines zijn sneller opgewarmd.
  • De temperatuur. Duurdere lamineermachines hebben meer instelmogelijkheden als het gaat om temperatuur.

Goedkoop vs. duur

De betere lamineermachines hebben meestal veel transportrollen en zijn geschikt voor allerlei soorten lamineerhoezen. Heeft je lamineerapparaat maar één of twee rollen? Dan heeft-ie vaak niet genoeg power om alle lucht uit de lamineerhoes te persen. Daardoor heeft je gelamineerde document mogelijk eerder luchtbelletjes. Maar de snelheid en temperatuur zijn natuurlijk ook belangrijk voor een goed eindresultaat. Goedkope lamineerapparaten worden meestal minder warm dan luxere apparaten.

Extra functies

Duurdere lamineermachines hebben vaak meer functies, zoals een timer. De timer zorgt ervoor dat het apparaat na een bepaalde tijd automatisch uitschakelt. Zo kan de machine niet oververhit raken. Wel zo veilig!

Een geschikte lamineermachine vinden

Met het gebruiksdoel in gedachten en je opgedane kennis rondom de belangrijkste eigenschappen van lamineerapparaten kun je goed voorbereid een ideale machine uit gaan zoeken. Direct een kijkje nemen? We hebben diverse kwalitatieve en betaalbare lamineermachines voor je op een rijtje gezet:

Lamineermachines
.