Lamineren tips

Lamineren: 7 tips

In deze blog vind je allerlei tips voor het lamineren van je documenten. Waar moet je op letten, wat moet je wel en wat moet je juist niet doen als je gaat lamineren? Wij adviseren je graag om zo het perfecte eindresultaat te realiseren.

Documenten en foto’s lamineren zorgt ervoor dat ze beschermd zijn tegen water, vocht, zonlicht en stof. Schaf snel een lamineerapparaat en lamineerhoezen aan en ga aan de slag! De mogelijkheden zijn eindeloos.

Tips voor het lamineren van documenten

Hieronder vind je enkele tips voor het creëren van perfect gelamineerde documenten:

Tip 1: De juiste temperatuur

Wacht altijd tot de lamineermachine op temperatuur is, voordat u begint met het lamineren.

Tip 2: Zorg altijd voor een proefversie

Probeer het lamineren altijd eerst uit op een soortgelijk document (qua dikte en formaat). Zeker wanneer je belangrijke documenten zoals certificaten en diploma’s wilt lamineren.

Tip 3 : Kies de juiste instelling

Zorg ervoor dat je de juiste instelling kiest van je lamineerapparaat voor de lamineerhoes die je wilt gebruiken. En gebruik altijd hoezen van goede kwaliteit.

Tip 4: Lamineer geen lege hoezen

Stop nooit een lege lamineerhoes in de lamineermachine.

Tip 5: Ga voor kwalitatieve lamineerhoezen

Kies voor kwalitatieve lamineerhoezen van gerenommeerde merken. Deze zijn volgens de hoogste kwaliteitsnormen gemaakt en leveren een mooier resultaat op.

Tip 6: Laat je gelamineerde document goed afkoelen

Het is belangrijk je gelamineerde document af te laten koelen op een vlakke ondergrond. Zo zorg je ervoor dat je document netjes opdroogt. Wil je je document op maat knippen? Doe dit dan ook pas wanneer het document gelamineerd en afgekoeld is. Netjes documenten snijden gaat het best met een snijmachine.

Tip 7: Voer de dichte zijde van de hoes eerst in

Voer altijd de dichte, of voorgesealde, zijde van de lamineerhoes eerst in het lamineerapparaat. Zo voorkom je dat de hoes scheef om het document gelijmd wordt.

Lamineermachine onderhouden en schoonmaken

Naast bovengenoemde tips is het belangrijk de lamineermachine regelmatig te onderhouden. De rollen van de machine moeten worden schoongemaakt zodat eventuele lijmresten verwijderd worden. Doe je dit niet dan kunnen de rollen aan elkaar gaan kleven. Dit reinigen kun je doen door met regelmaat een vel wit karton of een speciaal reinigingsvel twee à drie keer door de machine te voeren.

Vervelende lijmresten kun je oplossen door wat lampolie op een doekje te doen en hiermee de lamineerrollen af te nemen. Ook kun je dit oplossen door te kiezen voor speciale reinigingsmiddelen.

Tot slot is het belangrijk de machine uit te schakelen wanneer je het apparaat niet gebruikt. Succes met lamineren!

Heb je nog geen lamineerapparaat, of mis je nog de juiste hoezen? Bekijk dan hier een selectie van kwalitatieve producten voor gunstige prijzen:

Lamineerapparaten

Lamineerhoezen
.