enkelzijdig lamineren

3 Voordelen van enkelzijdig lamineren

Enkelzijdig lamineren is de oplossing voor printwerk en traditioneel drukwerk. Met een enkelzijdige lamineermachine wordt een dunne laag folie aangebracht op het drukwerk dat je ervoor wilt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan boeken, brochures, foto’s of andere drukwerk. Er zijn talloze toepassingen voor enkelzijdig lamineren. In dit artikel bespreken we de 3 voordelen van enkelzijdig lamineren.

1. Enkelzijdig lamineren geeft bescherming

Enkelzijdig lamineren is het aanbrengen van een laagje kunststof of coating op het product. Dit zorgt voor bescherming. Het drukwerk wordt niet snel vuil en is beschermd tegen vingerafdrukken. Ideaal voor magazines, book-covers of display panels. Display panels worden door transport beschadigd. Het is namelijk erg kwetsbaar en kan snel beschadigd raken door licht of vocht. Door laminaat verminder je dit risico. Door drukwerk te lamineren ontstaan er minder snel scheurtjes, vouwen of kreukels in het papier.

2. Kleuren blijven mooi

Niet alleen geeft lamineren extra bescherming, ook de kleuren worden behouden. Op brochures, magazines, omslagmappen of posters blijven de kleuren net zo mooi als eerst. Sterker nog, door gebruik te maken van glanslaminaat worden de kleuren zelfs benadrukt. Vaak worden documenten door UV-licht aangetast, waardoor de helderheid van de kleuren verminderd wordt. Door enkelzijdig te lamineren blijven de kleuren helder. Dit geldt zelfs voor zaken die onderhevig zijn aan weersomstandigheden, zoals reclameborden langs de weg of langs sportvelden.

3. Professionele uitstraling

Lamineren geeft ook een verbeterde uitstraling aan het drukwerk. Door te lamineren met een enkelzijdige lamineermachine komen er geen vouwen of luchtbellen onder de folie. Voor communicatie op kantoor, werkinstructies bij machines of een belangrijke presentatie, is enkelzijdig lamineren de oplossing. Door de folie valt het drukwerk op en geeft het een professionele uitstraling. Het is dus zeer geschikt voor brochures of folders van uw bedrijf of voor andere toepassingen, zoals vloerstickers of kunstwerken.

 

Enkelzijdig lamineren is voor meerdere toepassingen nuttig. Tegenwoordig beschikken de meeste lamineermachines over een ontkrulsysteem voor volledig vlak lamineren. Tevens hebben de enkelzijdige lamineersystemen een automatische vellen-separatie om de snelheid van de productie te bevorderen. Lees andere interessante artikelen over lamineren op onze blog!