Papierversnipperaars

Papierversnipperaar onderhouden

Onderhoud aan de papierversnipperaar is noodzakelijk als je de machine in goede conditie wilt houden. Het apparaat bevat messen waarmee het papier in kleine snippers wordt gesneden. Als je de messen niet onderhoudt dan zal de kwaliteit van de papierversnipperaar achteruit gaan.

Olie voor papierversnipperaars

Er bestaat speciale olie voor papierversnipperaars waarmee je de messen schoon kunt maken en kunt smeren. Het is het beste dit te doen met shredder olie. Doe dit gemiddeld één keer per week of vaker als je de machine intensief gebruikt. Bijvoorbeeld op een kantoor. Je kunt de messen insmeren iedere keer dat de opvangbak vol zit met papiersnippers. Zo wordt de machine regelmatig geolied. En daarmee voorkom je dat de versnipperaar stuk gaat.

Stof op de messen

Onderhoud je de papierversnipperaar niet goed dan zal de machine langzamer gaan werken of helemaal vastlopen. Er komt stof vrij wanneer papier wordt gesneden. Dat stof komt terecht op de messen van je papierversnipperaar en dat zorgt ervoor dat de machine niet goed meer kan presteren. Door het apparaat met regelmaat de voorzien van speciale olie kun je de prestaties verbeteren en levensduur van de machine verlengen.

Hoe olie je een papierversnipperaar?

Veel papiervernietigers zijn leverbaar met een optionele automatische olietoevoeging. Is dat bij jouw machine niet het geval? Breng dan de olie rechtstreeks op de messen aan of olie de machine door een vel papier met de olie erop te versnipperen. Lees voordat je dit doet altijd de gebruiksaanwijzing op de verpakking van de olie. Of vraag een specialist naar de beste oplossing voor jouw machine.

Professionele papiervernietiger

Heb je een grote professionele papiervernietiger? Dan is het verstandig de hulp van een onderhoudsmonteur in te schakelen. Wij adviseren je om iedere 6 tot 12 maanden de papierversnipperaar te laten onderhouden door een professionele onderhoudsmonteur. Meer weten? Lees onze blog Papierversnipperaar kopen.