Whiteboard

Whiteboard schoonmaken

Krijg je je whiteboard niet meer schoon? Whiteboards zijn erg handig in gebruik, zowel thuis, op kantoor als op school. Ze zijn er verschillende formaten: van 30 x 45 cm tot wel 120 x 90 cm. Een whiteboard kun je gebruiken met een speciale whiteboard marker en je kunt er magneten op plaatsen. De meeste borden worden geleverd met een afleggoot en materialen om het bord te bevestigen aan de muur. Je kunt een whiteboard horizontaal of verticaal ophangen.

De borden worden vaak geleverd met een speciale wisser waarmee je het whiteboard kunt schoonmaken. Na verloop van tijd kan het zijn dat je het bord niet goed meer schoon krijgt. Of er heeft iemand per ongeluk met een permanent marker op geschreven. Wat dan?

4 tips voor het schoonmaken van een whiteboard

Er zijn verschillende methodes om whiteboards schoon te maken. Ook wanneer dat niet meer lukt met de gewone wisser. Hieronder vind je 4 tips voor het schoonmaken van een whiteboard:

  • Doe een beetje koperpoets op een doek en poets daarmee je whiteboard
  • Spuit deoderant op het bord en poets het er met een tissue af
  • Gebruik nagellakremover (zonder aceton) om je bord te poetsen
  • Gebuik schoonmaakmiddel voor je ramen zoals Glassex om vlekken weg te poetsen

Lees altijd de verpakking van je whiteboard. Niet alle borden kunnen tegen agressieve middelen zoals nagellakremover! En voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Veeg het bord uit nadat je het hebt gebruikt zodat de stift niet in kan drogen en gebruik nooit permanent markers op een whiteboard. Als je goed zorgt voor je whiteboard gaat-ie jaren mee!

Nieuw whiteboard nodig?

Lukt het ondanks bovenstaande tips toch niet meer om het whiteboard goed schoon te maken? Of is het whiteboard na langdurig gebruik echt toe aan vervanging? Vervangen hoeft gelukkig niet prijzig te zijn. Bekijk hier kwalitatieve whiteboards van Albyco, voor een schappelijke prijs:

Whiteboards
.