Lamineren op groot formaat

Tips bij het kopen van een lamineermachine

Je wilt een lamineermachine kopen. Maar waar moet je eigenlijk op letten bij de aanschaf van een lamineerapparaat? In deze blog vind je tips bij het kopen van een lamineermachine. Een lamineermachine voorziet documenten van een plastic hoes die bescherming biedt tegen beschadigingen. Belangrijke documenten kunnen zo niet scheuren en er kunnen geen vlekken op komen dankzij de lamineermachine.

Formaat document

Bij het kopen van een lamineermachine moet je altijd rekening houden met het formaat van de documenten. Veel lamineerapparaten zijn geschikt om meerdere formaten papier te lamineren.

Koud of warm lamineren

Wat is het materiaal wat je wilt lamineren? Dit is zeer belangrijk omdat je dan een keuze kunt maken tussen koud en warm lamineren.

Extra functionaliteiten

Sommige lamineermachines hebben extra functionaliteiten zoals een timer. De timer kan er voor zorgen dat de lamineermachine automatisch na een bepaalde tijd zichzelf uitschakelt waardoor het apparaat niet oververhit kan raken. Een lamineermachine is erg handig op kantoor. Wanneer je documenten lamineert met een lamineerapparaat voorkom je dat de documenten beschadigd raken.